Verzorging

Een plant die gek op de zon is

In het klimaat dat wij in Nederland hebben krijgt de plant slechts een beperkte lengte en word hij dus lang niet zo groot als in Zuid-Afrika. Dat hij zijn volle lengt niet haalt komt ook omdat hij in Nederland vaak slechts 1 jaar gehouden worden wordt. De Spaanse Margriet moet op een zonnige plek in de tuin geplant worden, ongeveer 35 centimeter uit elkaar. Voor de rest heeft de Spaanse Margriet weinig als de grond maar een beetje voedsel bevat kan deze plant al prima overleven. De plant kan goed tegen droogt en zon maar laat de grond nooit volledig uitdrogen.

Niet winter vast

De Spaanse Margriet kan niet tegen kou en ze zijn dan ook niet winter en vorst vast. Heb je de plant al vroeg in het voorjaar geplant en dreigt er vorst te komen, bedek de planten dan met folie oid. Vorst komt in Nederland voor tot en met Mei.

TIPS

  1. Als je de uitgebloeide bloemen zo nu en dan verwijdert, verspilt de plant geen energie aan de vorming van zaad en bloeit hij langer door.
  2. Spaanse margrieten kun je ook als kuipplant houden. Als je ze binnen licht en vorstvrij laat overwinteren, kunnen ze meerdere jaren in leven blijven en tot grote planten uitgroeien.